Fläskfilé med pommes, gräddsås & vitlöksbröd

Fläskfilé med pommes, gräddsås & vitlöksbröd
ingredienser
fläskfilé
pommes
baguette
2 vitlök
smör
Sås ingredienser
50 g smör
1 dl vetemjöl
9 dl mjölk
1 dl vispgrädde
kinesisk soja
köttbuljong
ättika efter smak
svartvinbärsgelé efter smak
salt och malen vitpeppar
Gör så här
1. lägg pommes i ugnen på anvisad värme och tid
2. skär upp fläskfilén och rensa ifrån fett och senor.
3. skär upp i små bitar och stek i smör, salt, peppar, vitlökskrydda och en skvätt soja. stek ordentligt så att fläskfilén blir genomstekt
4. skär snitt i bagutten och fyll med smör ovh vitlök, lägg i ugnen ca 10 min på 200 grader.
gör så här med Gräddsåsen
1. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta. Ta av kastrullen från plattan och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och tillsätt långsamt mjölken under vispning. Häll i köttbuljong. Tillsätt en gnutta ättika, sedan en klick gelé så att såsen får en balans av surt och sött. Häll i soja för att få färg. Krydda med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback