Fläskfilé med pommes, gräddsås & vitlöksbröd



Fläskfilé med pommes, gräddsås & vitlöksbröd

ingredienser

fläskfilé
pommes
baguette
2 vitlök
smör

Sås ingredienser

50 g smör
1 1 dl vetemjöl
9 9 dl mjölk
1 1 dl vispgrädde
kinesisk soja
köttbuljong
ättika efter smak
svartvinbärsgelé efter smak
salt och malen vitpeppar


Gör så här

1. lägg pommes i ugnen på anvisad värme och tid
2. skär upp fläskfilén och rensa ifrån fett och senor.
3. skär upp i små bitar och stek i smör, salt, peppar, vitlökskrydda och en skvätt soja. stek ordentligt så att fläskfilén blir genomstekt
4. skär snitt i bagutten och fyll med smör ovh vitlök, lägg i ugnen ca 10 min på 200 grader.

gör så här med Gräddsåsen

1. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta. Ta av kastrullen från plattan och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och tillsätt långsamt mjölken under vispning. Häll i köttbuljong. Tillsätt en gnutta ättika, sedan en klick gelé så att såsen får en balans av surt och sött. Häll i soja för att få färg. Krydda med salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0