Morotskaka
Ingredienser: 12 portioner
Morotskakan:
2 ägg
50 gr smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 dl finrivna morötter
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Ost krämen:
75 gr smör
3 dl florsocker
100 gr philadelphiaost
1,5 tsk vaniljsocker
1 msk pressad limesaft
1. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
2. Vispa ihop smör och socker till en luftig smet. Blanda sedan i äggen och de torra varorna, när detta är väl blandat rör du ned de rivna morötterna.
3. Smörj och bröa ett bakplåtspapper i en ugnsplåt. Häll i smeten och grädda i 175 grader, 25-30 minuter. Kontrollera med en provsticka om kakan är färdig, det ska inte fastna något på stickan. då är kakan färdigbakad.
4. Ställ upp kakan på ett bakplåtspapper och låt den svalna.
Ostkräm:
1.Vispa alla ingredienser till en ”fluffig” smet.
2.Bred sedan ut ostkrämen på den väl avsvalnade kakan.
3.Låt den färdiga kakan stå i kylen en halvtimme innan du skär upp den, ät och njut.
Kommentarer
Trackback