Kyckling med ris & brunsås

Kyckling med ris & brunsås
ingredienser
kyckling
ris
vitlök
salt peppar
soja
sås ingredienser
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 1/2 dl köttbuljong
1/2 dl grädde (valfri fetthalt)
kinesisk soja
salt och malen vitpeppar
gör så här
1.sätt ugnen på 225 grader.
2. blanda upp i en liten skål med soja, salt, peppar, och en pressad vitlök. blanda och pensa över kycklingen.
3. lägg i kycklingen i ugnen i ca 60 min. när kycklingen är helt vit i köttet är den klar.
4. at koka ris är lätt. per person behövs ca 1-1.5 dl ris, och dubbelt med vatten. så om du kokar ris för en person så är det. ris= 1,5 dl vatten= 3 dl och låt koka tills allt vatten är borta.
gör så här med brunsåsen
1. Smält smör i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och tillsätt buljong, lite i taget. Koka såsen 4 - 5 minuter.
2. Spä med grädde och krydda med salt och peppar. Häll i ett par droppar soja för färgens skull.
Kommentarer
Trackback